dijous, 10 de gener del 2008

7 anys sense Zigor i Diego

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT) i Rescat han convocat una concentració el dimarts 22 de gener a les 19.30 davant l’Ajuntament de Terrassa.

Comunicat:

SET ANYS SENSE EN ZÍGOR I EN DIEGO!!!
SEGRESTATS PER L’ESTAT CAPITALISTA ESPANYOL!!!

El pròxim 22 de gener farà set anys que els nostres companys, el terrassenc Zígor Larredonda i el barceloní Diego Sánchez, van ser empresonats.

En Diego va ser detingut a l’interior dels jutjats de Barcelona quan anava voluntàriament a declarar arran de les informacions de la premsa que el relacionaven a ell i a en Zígor amb un escamot que l’organització armada E.T.A. tenia a Barcelona. De la mateixa manera en Zígor es va presentar voluntàriament per declarar a l’Audiència Nazional a Madrid.

Les úniques “pseudoproves” contra ells van ser les declaracions extretes sota tortures en dependències policials de diversos detinguts, entre ells en Diego, que les va patir a l’antiga comissaria de Via Laietana a Barcelona.

El 22 de gener del 2001 després de comparèixer davant del jutge totes les persones detingudes i de negar les declaracions fetes davant la policia i de denunciar els maltractaments l’Audiència Nazional va ordenar el seu ingrés a presó.

Des d’aquell moment tant en Zígor com en Diego van ser presoners de l’estat espanyol i aquest els va tractar com a tals i els va començar a aplicar tota una sèrie de mesures repressives i il·legals que encara duren avui dia: la dispersió (consistent en repartir els presos el més lluny possible del seu entorn social i familiar, i anar-los canviant periòdicament de presons), el règim f.i.e.s.(un règim especial d’estricte control de les trucades,de les cartes, de les visites, dels objectes personals,separació de la resta de presos,…), els aïllaments (cel·les i mòduls especials de càstig,separades de la resta de presos,molt més petites i amb les condicions deplorables,càstigs que poden durar dies i setmanes i fins i tot algun més).

Però tot i la repressió patida mai han deixat de lluitar i de denunciar les injustícies des de dins de la presó, han realitzat varis actes de protesta(vagues de fam, txapeos,..), han participat en campanyes, actes, festes majors, a fora a través de cartes i comunicats que han pogut enviar. En definitiva, mai s’han arronsat i s’han mantingut ferms en les seves idees, i no cal dir que per la gent que lluitem a fora sempre han estat presents tant ells com la resta de persones preses aquí i arreu.

Ja portem set anys sense en Zígor i en Diego, set anys segrestats per l’estat capitalista espanyol, i aquests set anys no han fet més que reafirmar-nos en les nostres idees i estar convençuts, ara més que mai, que la lluita és l’únic camí i que per molt que ens reprimeixin, per molt que ens detinguin o empresonin, no aconseguiran fer-nos creure.

Des de solidaritat antirepressiva de Terrassa i des del col·lectiu de suport als i les preses polítiques catalanes Rescat fem una crida a participar a la CONCENTRACIÓ que es farà el pròxim DIMARTS 22 DE GENER a les 19:30 davant l’AJUNTAMENT DE TERRASSA. També agraïm el suport i la solidaritat rebuda durant aquests anys i animem a que es continuïn estenent fins que tot i totes les preses estiguin al carrer!!!