dimecres, 5 de novembre del 2008

Persecució d'antimonàrquics a Gràcia per una manifestació




Quatre persones del barri de Gràcia i totes elles militants de l'Esquerra Independentista (algunes d'Endavant i les altres de l'AJG) han rebut una notificació del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya que les acusa de manifestació il·legal i els demana una multa de 300 euros.

Els fets es remunten a la Festa Major de Gràcia d'aquest passat mes d'agost, quan l'AJG (Assemblea de Joves de Gràcia) i el nucli de l'organització Endavant al barri van convocar una manifestació amb el lema "Ultratgem Espanya, desobeïm l'Estat" . Aquesta manifestació la convoquen des de fa anys totes dues organitzacions coincidint amb la festa major, i sempre per fer una denúncia de la repressió política i policial. Enguany la mobilització tenia la intenció de donar suport als encausats per cremar fotografies de la familia reial espanyola i a Franki de Terrassa, condemnat per estripar una bandera espanyola.
La manifestació va transcórrer tranquil·lament pels carrers del barri sense cap problema, i va acabar al punt on la Comissió de Festes Populars organitzava la festa alternativa. En cap moment, cap agent policial es va adreçar als manifestants ni va demanar la documentació de ningú.

Al barri de Gràcia mai ha rebut ningú cap denúncia d'aquestes característiques per cap mobilització. Cal tenir en compte que en moltes ocasions s'organitzen mobilitzacions al barri sense demanar permís, igual que va succeir el passat mes d'agost. En tots els casos, però, es fa pública la convocatòria, de manera que l'Ajuntament ho sap amb prou de temps per si ha de redirigir el trànsit.

Considerem que no és casual que sigui aquest any que s'ha rebut la denúncia per manifestació il·legal. I és que durant tot el curs 2007-2008 hi va haver persecució de les persones que s'expressaven públicament en contra de la monarquia espanyola als Països Catalans. Així doncs, entenem aquesta denúncia com un nou episodi repressiu contra el moviment independentista per la seva lluita antimonàrquica. Així que denunciem el caràcter polític de l'obertura del cas.

La major part de les persones que han rebut la notificació de l'acusació de manifestació il·legal no tenen antecedents policials, i com ja hem dit en cap moment cap policia durant la manifestació els va demanar que s'identifiquessin. Si el Departament d'Interior les ha acusades és perquè té les seves dades personals i d'afiliació política en fitxers policials de militants polítics. Així doncs, denunciem l'existència de seguiment i contral policial de persones per la seva militància a l'Esquerra Independentista. Entenem que l'existència d'aquests fitxers té l'objectiu de fer seguiment i perseguir les persones per les seves idees.

També denunciem que els Mossos d'Esquadra, amb l'obertura d'aquest cas, han mostrat que actuen al servei de la dreta espanyolista, ja que s'han doblegat a les pressió mediàtica que van fer mitjans com El Mundo durant les festes des Gràcia.

Reclamem el dret a manifestar-nos lliurement a les nostres places i carrers. L'espai públic és de tots i totes, no patrimoni de les autoritats.

Demanem el suport de les entitats i col·lectius de la vila de Gràcia amb les persones denunciades, perquè compartim la preocupació pel fet que es persegueixin persones del barri pel fet de ser antimonàrquiques i pel fet de voler-ho expressar públicament.

I, finalment, expressem que ens reafirmem en els motius que ens van fer sortir al carrer en manifestació el mes d'agost, i ens comprometem a continuar "ultratjant Espanya". I recuperem el que expressàvem aleshores al manifest : "...cadascun dels seus judicis, de les seves detencions, fa més forta la nostra determinació i dóna més raons per seguir desobeint, per trencar d'una vegada les cadenes. Perquè només quan desobeïm tots la seva imposició podrem deixar de manifestar-nos cada any per denunciar nous casos repressius, perquè cap tirania pot sotmetre qui desobeeix les lleis injustes."


Endavant i Assemblea de Joves de Gràcia
Barcelona, dimecres 5 de novembre de 2008


Contacte: antimonarquiques.gracia@gmail.com

(extret de graciaviva)