dijous, 30 d’abril del 2009

10 dies de presó per no pagar 60 euros!

Dilluns passat va ser detingut un membre de la Plataforma contra el Pla Caufec acusat d'haver participat en una acció de denúncia a Esplugues de Llobregat.

Ell és una de les tres persones que va romandre penjada a més de 50 metres d'altura per denunciar el greu cas d'especulació que envolta el macro-projecte urbanístic a la muntanya de Sant Pere Màrtir.

Les accions d'insubmissió i desobediència envers les obres del Pla Caufec han comptat sempre amb el suport dels veïns i veïnes d'Esplugues i, evidentment, també amb els dels moviments socials i ecologistes d'arreu del país.

La detenció de l'activista anti-Pla Caufec, actualment a la comissaria de travessera de les corts, és la clara mostra de com les entitat públiques i privades interessades en els sucosos beneficis del projecte urbanístic estan disposades a fer callar les veus dissidents i de denúncia amb tots els mitjans la seu abast.

En veure com el membre de la plataforma s'ha negat a pagar la pena multa que se l'imposà judicialment i a participar de qualsevol activitat forçada per les institucions repressives de l'Estat espanyol, el jutge i les parts personades en el cas no han dubtat a donar el seu visti-plau a decretar la cerca i captura i la detenció de l'activista.

La pena multa imposada, de 60 euros, era perfectament assumible per la Plataforma Popular Contra el Pla Caufec i pel conjunt de moviments i organitzacions que ens oposem a la destrucció del nostre patrimoni històric i natural. Però el conjunt de membres de la Plataforma contra el Pla Caufec han donat a l'Estat espanyol, a les promotores i a les institucions públiques locals tota una lliçó de dignitat i resistència davant les seves imposicions, negant-se a engrossar els seus beneficis amb aquest acte d'insubmissió a la pena.

Davant d'aquesta mostra de dignitat i compromís la CAJEI li volem mostrar tot el nostre suport i la nostra solidaritat.


Ni pla caufec ni repressió!
10 dies de presó per no pagar 60 euros

CAJEI

www.moviments.net/noalplacaufec