dijous, 17 de març del 2011

[Assemblea pels Drets Socials de Gràcia] Volem escoles bressol públiques!

Diumenge 20 de març, 12h Plaça Revolució: Activitats infantils i assemblea oberta.



Si recentment has tingut un fill o una filla i has decidit dur-los a una escola bressol, de ben segur que t’hauràs trobat amb els mateixos problemes que milers de veïns i veïnes del barri. Primer de tot hauràs intentat obtenir una plaça en una escola bressol pública, cosa gens fàcil, ja que només hi ha places per l’11% de nens i nenes entre 0 i 3 anys del barri. És a dir, pràcticament només 1 de cada 10 infants de Gràcia tenen plaça en una Escola Bressol Municipal (359 places per a 3250 infants).
Si has estat dels afortunats, llavors el següent pas és pagar 258 € de mensualitat, el qual en funció de la teva situació laboral pot no ser precisament una “despesa supèrflua”.
Si afortunadament encara tens feina i necessites de totes totes una plaça pel teu fill o filla, llavors l’hauràs de portar a una privada o concertada. Aquí, no tindràs dificultats per obtenir una plaça, ja que hi ha una gran oferta d’escoles bressol, però el problema el tindràs a l’hora de pagar-ho, els preus són gairebé el doble.
Finalment, si no has obtingut plaça a la pública, i no pots permetre’t pagar la privada, faràs el mateix que molts pares i mares com tu: demanar ajuda a la família, generalment les àvies, si tens la sort que puguin fer-se’n càrrec.
I la realitat és que una gran part dels veïns i veïnes de Gràcia vivim en situacions laborals complicades, especialment els pares i mares joves. Problemes com l’atur, la precarietat laboral, compatibilitzar la vida laboral i familiar, l’encariment brutal dels habitatges els darrers anys, i la retallada d’ajuts a les famílies són ben coneguts per tots i totes, i anem comprovant any rera any com es va degradant el nostre nivell de vida, i el de la nostra canalla.
Per tot això, l’Assemblea pels Drets Socials de Gràcia emprenem aquesta iniciativa “Volem escoles bressol públiques per a tothom!” i us animem participar de la jornada que realitzarem el dia 20 de Març a les 12:00 a la Plaça Revolució: activitats infantils i assemblea oberta.