divendres, 23 de setembre del 2011

Comunicat en suport als encausats de la Sagrada Família

Aquest proper dimarts 20 de setembre està previst celebrar el judici contra en Juanma Rojas, veí de La Garriga i l’Oriol Sagrera, veí de Vic, per un fets ocorreguts el mes de maig de l’any 2008, quan els dos joves van romandre dos dies en una de les grues de la Sagrada Família amb la intenció de fer visible la desmesurada acció judicial que s’havia dut a terme contra en Francesc Argemí, veí de Terrassa, el mes d’abril del mateix any.

En Francesc Argemí, més conegut com a Franki de Terrassa, va ser condemnat a dos anys i set mesos de presó per despenjar una bandera espanyola durant un cercavila que és celebrà en motiu de la festa major de la seva ciutat l’any 2002. Contra tota lògica i davant l’estupefacció de moltes persones l’any 2008 es va fer efectiva la sentència en contra del jove egarenc i va entrar primer a la presó Model de Barcelona i al cap d’uns dies va ser internat a Can Brians.

El ressó mediàtic d’aquesta qüestió va ser mínim i amb la voluntat de fer visible aquest problema i buscant el suport social necessari per treure en Franki de la presó, en Juanma i l’Oriol van optar per una protesta pacífica però ben visible al centre de la ciutat de Barcelona. Després de despenjar una gran pancarta on es podia llegir “Llibertat Franki” i d’aconseguir l’audiència mediàtica necessària (Catalunya ràdio, els matins de TV3…) per fer escoltar la seva demanada van baixar pel seu propi peu de la grua sense causar incidents de cap mena.

Les accions demanant l’alliberament d’en Franki van ser múltiples arreu del país i el juny del mateix any se li concedia el tercer grau peniteneciari, que li permet sortir de dia però que l’obliga a tornar a dormir a Can Brians.

Pels fets de la Sagrada Família el fiscal demana als dos joves divuit mesos de presó per alteració de l’ordre públic i el pagament de 5.000 € en concepte de pèrdues per no poder fer funcionar la grua on es trobaven els joves durant dos dies. Tot i que la Junta de la Sagrada Família va retirar l’acusació al considerar que l’acció no havia tingut conseqüències negatives per al temple el procés judicial continúa per la demanda interposada pels Mossos d’Esquadra.

Considerem, doncs, que la demanda és execessiva i que només respon a la voluntat de silenciar als moviments socials en el seu clam per la justícia i la igualtat i volem mostrar tot el nostre suport a en Juanma i l’Oriol, esperant la seva absolució.

Col·lectiu de suport als encausats de la Sagrada Família.