dilluns, 12 de setembre del 2011

El bloc de l'esquerra independentista aplega milers de persones a Barcelona

El bloc de l'esquerra independentista aplega milers de persones a Barcelona Ahir a la tarda, pel centre de Barcelona, el conjunt de l'Esquerra independentista es va manifestar sota el lema Pels drets nacionals i socials; Independència Països Catalans". La marxa, que va aplegar la majoria dels manifestants, va finalitzar al passeig del Born amb un acte polític. (vídeo)
Una estelada de vuit metres de llargada per tres d'amplada va encapçalar la manifestació. Darrere, una pancarta amb lema de mobilització signada per la CUP, Alerta Solidària, la CAJEI, la COS, Endavant, Maulets, i el SEPC. A continuació es va situar el bloc de la CUP i després la resta d'organitzacions de l'Esquerra independentista. A l'acte polític, on es va llegir el Manifest nacional de l'Esquerra Independentista, hi va participar Anna Gabriel de la CUP de Sallent i el militant d'Endavant (OSAN) Josep Villarroya.

fossar34Durant el recorregut es van sentir crits a favor de la Independència i a favor del català a l'escola. Membres de la CUP de Barcelona repartien fulls volants convocant a la ciutadania a concentrar-se aquesta tarda a la plaça de Sant Jaume en contra dels atacs del TSJC. Poc abans d'enfilar-se cap a el passeig del Born, es va cremar una bandera espanyola. I abans de finalitzar l'acte polític, també hi va haver una crema de símbols, es tractava d'una bandera espanyola i una altre de francesa, i el retrat del rei espanyol. (fotografies del Fossar de Jordi Borràs)


x2_83699b5Poc abans del migdia es va fer una acte d'homenatge a Gustau Muñoz, mort a trets per la policia espanyola un dia com avui de 1978, al carrer Ferran, de Barcelona, durant una manifestació. Durant l'acte es va fer demanar l'alliberament de les preses catalanes que formen part del Col·lectiu de Presos Polítics Bascos. L'acte va comptar amb el parlament de l'expresa, Laura Riera

A continuació, es va fer una manifestació contra les retallades socials que va aplegar centenars de persones. La marxa va finalitzar a la plaça de Sant Jaume.

Més tard dels migdia, hi va haver l'acte polític de la CAJEI i Maulets que aquest any, a part de denunciar les agressions que pateix la nació, es va centrar en el procés d'unificació de les dues organitzacions juvenils de l'Esquerra Independentista.

Extret de llibertat.cat