dijous, 25 d’agost del 2011

SEGUIM SEGUIREM, JOSEP [Crònica d'un jorn impossible]



Hi havia l’Ovidi. I el Quimic Rugby. I la Muixeranga. I en Feliu i en Borja. I els imprescindibles, que sou totes vosaltres. Gràcies per demostrar-li al Josep que seguim i seguirem. Que juntes seguirem poden amb tot. I que la mort, només a vegades, no és ningú davant l’estima, la solidaritat i la memòria. Gràcies. Amb el cor, amb el cap i amb el puny.


Dissabte 20 d’agost. Festa Major de Gràcia. Casal Popular. Carrer Ros de Olano. Passen dos quarts de deu. Braços lliures i boques i mans. I caps cots també. Que es reconeixen immediatament en el mateix codi, en el mateix temps i espai. En el mateix dolor. Vila de Gràcia, 2011. No som puntuals. I no ho pensem ser fins que arribin el pare i la mare d’en Josep: el Carmel i la Mercè.
I és tot just quan arriben, caminant a poc a poc pel carrer Ros d’Olano, que ja estan sonant les bases de l’Ai! d’Ovidi Montllor, versionada impagablement pels Inadaptats. “De bo, no res; de mal, cabassos!”. Intentem arrencar l’acte. Nus i gola seca. El carrer és ple. Com una conjura clandestina i callada per allò que ens aplega. Fora de la lògica religiosa o la convenció burocràtica, el carrer és sempre allà on comença i acaba tot. L’únic espai possible, real, on dir les coses tal com són i com les sentim. Primeres paraules per recordar que dijous va ser dijous, que la vida sempre continua i que divendres en Josep va ser tiet. Una llarg aplaudiment tancat, enrabiat, ressona. I no serà el darrer.
Rere les primeres paraules, sonen els acords mítics de “Ellos dicen…” de La Polla Records… banda sonora de vida que es comença a cantar col·lectivament, que qui canta els mals espanta. “¿Cúanto viviremos? ¿Cúanto tiempo moriremos? En esta absurda derrota sin final”. Ulls enrogits que donen pas a en Martí Humet que llegeix un text coral, covat en les arrels de l’amistat i confegit per les anècdotes d’una memòria col·lectiva sempre transferible. I que clou amb la música de “Col·legues” dels Red Banner. Que enllaça, a microobert, als col·legues. “Ajupir-se, tocar, pausa, començar”. I engega l’equip de Rugby -els Químics- del Josep, amb el seu dorsal 3 de pilar interior. I de seguida arriben les comarques: el GER de Ribes, Molins, els vincles indestructibles amb el Baix Llobregat. Durant 48 hores prèvies també, tot el suport que ha arribat: de la Federació Festa Major -gràcies, Ricard-, de tot el teixit de la Vila, del Districte, de Sodepau, del sindicalisme de la COS…
Per poder seguir arriba de sobte un silenci estricte, com d’Estellès. És quan s’anuncia que en Carmel, el pare d’en Josep, prendrà la paraula en nom de la família. I parla del Josep que tots coneixem iguals: collonut, amic i infinitament estimat. L’agraïment a la vida i a l’estima, que provoca l’ovació més llarga i més sentida i més colpidora del capvespre. Com si ningú volgués acabar-la, com si res pogués aturar-la.
Ovació que dóna pas, sense que calgui cap presentació, a la música i la lletra del cor de la Costera, quan Xàtiva arriba expressament per prendre la paraula, anunciant que han vingut “per tornar el favor” del temps compartit, “de la feina que vas fer i la que vas deixar feta”. Com si l’escenari cridés, la tensió, la força desbordada i la ràbia indissimulada copsen la veu sòlida i la guitarra distorsionada de Feliu Ventura i Borja Penalba quan interpreten “No sé que sent”.
Un “No sé que sent col·lectiu” que preludia la Moixeranga. “Un cant del sud, cant de derrota; les derrotes d’on neixen les victòries, la victòria on ens retrobarem demà amb en Josep, somrient per a tots nosaltres”, anuncia la Mariona. Tot just abans que la generositat de l’Albert emmudeixi el carrer amb el so de la dolçaina i els punys alçats omplin el carrer. Que mai hi ha Nord sense Sud. El sud de la memòria.
Rere el son de la terra i les arrels, arrenquen els acords, amb coratge, del “Seguirem” d’Obrint Pas: quan mans anònimes distribueixen el targetó que us deixem aquí. Era dissabte, abans d’ahir, fa a penes 48 hores. Quan només passaven 48 hores des d’un dijous insondable. Però així va ser com vam intentar dir-te gràcies i endavant, Josep. Ens trobem tombant la cantonada. De la Vila de Gràcia. Seguim seguirem. Amb tu. Fidels al teu somriure. Que qui estima no oblida i allò que no s’oblida, mai mor.




divendres, 19 d’agost del 2011

Tràgica notícia per a totes nosaltres




Ahir, el nostre company Josep va perdre la vida en un desgraciat accident. Mai t'oblidarem!

divendres, 12 d’agost del 2011

L'Esquerra Independentista de Gràcia convoca mobilitzacions durant la Festa Major!

Un any més, i fent propi el lema de "Festa si, lluita també!", l'Esquerra Independentista de Gràcia tornarà a convocar diverses manifestacions durant la Festa Major.

La primera, és la ja tradicional marxa de torxes per les preses polítiques catalanes que convoquen l'Assemblea de Joves de Gràcia i Rescat (Col·lectiu de suport a les preses polítiques catalanes).
L'inici de la marxa tindrà lloc el proper divendres 19 d'agost a les 22h, davant del Casal Popular de Gràcia.


Per un altre costat, Endavant (OSAN) i l'Assemblea de Joves de Gràcia convoquem una manifestació el proper dissabte 20 d'agost, (18h Pl. Revolució) sota el lema "Contra les retallades nacionals, socials i laborals, sortim al carrer!"


Amunt la mobilització popular!
La lluita és l'únic camí!



dijous, 11 d’agost del 2011

dijous, 4 d’agost del 2011

FESTA MAJOR AL CASAL POPULAR DE GRÀCIA!

Com cada any, l'Assemblea de Joves de Gràcia (AJG-CAJEI), organitzem la Festa Major al Casal Popular de Gràcia.
La temàtica d'enguany girarà al voltant del 15è aniversari de la creació de l'AJG, sota el lema de "15 anys de lluita juvenil, festa si lluita també".


Fa molts anys que les joves de Gràcia ens organitzem per a dur a terme una Festa Major popular, dels i pels joves, amb la voluntat d'allunyar-nos de models privatitzadors, controlats per partits polítics i empreses, allunyats dels valors d'autogestió i cooperació veïnal que sempre han caracteritzat la Festa Major de Gràcia.
Els 15 anys de l'AJG, són, entre moltes altres coses, 15 anys d'implicació en unes festes populars i autogestionades. En aquest temps, hem demostrat que el nostre model segueix més vigent que mai, i que malgrat tots els intents d'alguns per fer-nos fora de la Festa Major, els i les joves de la Vila seguirem construint unes festes de tots els veïns i les veïnes.

Aquesta Festa Major del Casal Popular de Gràcia, és el reflex de 15 anys de lluita pels drets del jovent, per la independència dels Països Catalans, per la construcció del socialisme, per la destrucció del patriarcat des d'una perspectiva feminista i per la defensa dels espais alliberats.

Aprofitem finalment, per desitjar-vos una bona Festa Major i per recordar a tots aquells companys i companyes que un any més, trobarem a faltar entre nosaltres.

Ara més que mai: festa si, lluita també! Visca la terra!


Assemblea de Joves de Gràcia (AJG-CAJEI)
Festa Major de Gràcia 2011
Vila de Gràcia, Països Catalans



FESTA MAJOR PLAÇA DEL RASPALL 2011

Tota la programació de la FESTA MAJOR PLAÇA DEL RASPALL 2011
“Visca la revolta, els Països Catalans i la Fes
ta Major!”


Diumenge 14
19h Pregó alternatiu a la plaça de la Vila
Dilluns 15
13h Vermut musical amb Els Filibusters, música folk i tradicional des de Vilafranca del Penedès
14.30h Dinar popular de Festa Major
18h Cercavila i tarda de contes amb Tantàgora “Qui menja sopes se les pensa totes”
19h Taller de titelles: fabrica la teva titella! A càrrec d’Emetis
23h Nit de festa amb LA TREMENDA CLANDESTINA amb DJ MAMAYÉ (resident de les sessions del Mundo Canibal a la sala Apolo) i DR CLANDESTINO

Dimarts 16 Dia Assemblea Drets Socials
“Les retallades no ens fan Gràcia. Organitza’t i lluita”

18h Jocs infantils

19,30h Xerrada: Crisi i deute: d’on venen i com ens afecten les retallades, a càrrec d’Arcadi Oliveres i Joan Junyent del Seminari d’Economia Crítica TAIFA
21h. Documental: “Vés-te’n, diari de la plaça Tahirir” de Marc Almodóvar i Xoriçada “no hi ha pa per a tant xoriço”

22.30h Nit de punxa discos
PD Sindicato Soulcialista (60’s Top Hits)
PD Sheriff (Dr Calypso)
PD Genious

Dimecres 17 Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia

11h Taller de cuina La Cullera. Pastes d’estiu. Inscriu-te!
13h Vermut
14h Dinar Popular fet al taller La Cullera
15.30h Quinto
17h Taller de serigrafia. Porta´t la teva samarreta!
22h Concert
El Nota
PD Mustan
DJ Adow

Dijous 18
12h Inici del concurs de paelles
13h Vermut musical amb Marcel Mrimon
14.30h Concurs de paelles i dinar
17h Jocs Infantils d’ahir i d’avui: recuperem la cultura popular!
19hContes amb violí”, a càrrec de Tantàgora


Concert
22h ELS CATARRES, folk català des d’Aiguafreda
23.30h RUMB AL BAR, festa i rumba de la Vila de Gràcia
1h PD Tap

Divendres 19
17h Pluja d’estrelles
19h “Tantés”, espectacle de dansa-fusió a càrrec de Contraforces

TANTÉS és un espectacle del grup de dansa-fusió CONTRAFORCES creat a partir de 40 definicions de “la dona” fetes per diferents persones. En base a aquests escrits vam fer una elecció de tots els elements d’aquest número (vestuari, música, etc.) i vam realitzar el muntatge i coreografia.
El que es pretén és portar aquestes concepcions i significacions a l’escenari, sent representatiu i exaltant els diferents papers de la dona en la nostra societat. Volem portar a la reflexió i la identificació a tota aquella persona que sigui espectadora, fent-la partícip del nostre treball i convidant a gaudir del nostre moviment.”

Concert
22.30h HIGH TIMES, Ska de la Vila de Gràcia presentant el nou treball “Que no acabi mai!”

http://www.hightimes.cat/

24h LES ABSENTES, desestructuracions folk de pagès des del Solsonès

http://www.myspace.com/lesabsentes


1.30h DJ STROIKOV (DJ resident de la sala Stroika de Manresa)

Dissabte 20

18h MANIFESTACIÓ pels drets socials i contra les retallades

22.30h ALERTA, rock combatiu des de la Vila de gràcia, presentant el seu primer treball “Els teus colors”
24h ASPENCAT, reggae i fusió amanits amb algunes gotes electròniques des de la Marina Alta
1.30h DJ DOCTOR BATONGA (DJ de Balkatalan Experience)


Des de l'Assemblea de Joves de Gràcia (AJG-CAJEI) us animem a participar un any més a la Festa Major que organitza la Coordinadora de Festes Populars (CFP) a la Pl. del Raspall.

Us hi esperem!