divendres, 14 de setembre del 2012

La Diada a Gràcia: l’esquerra independentista per la independència i contra el pacte fiscal


Aquest dissabte 8 de setembre l’Esquerra Independentista de Gràcia ( Arran, Endavant-OSAN, CUP) ha celebrat la Diada a la Plaça Revolució. A les 18:30 començaven les activitats infantils amb un espai de jocs i conta contes de Tantàgora. Els versos improvisats del Cor de la Carxofa van amenitzar el vespre fins l’actuació de la colla bastonera Cop a Cop. Després del sopar popular, on van assistir-hi unes 100 persones, els Diables de la Cabrònica va fer un espectacle de focs a la plaça. L’acte va acabar amb l’actuació musical de Triulet amb Enric Cassasses i Gerard Horta.
En els parlaments polítics, la Isa Garnika, com a EIG va destacar que el conflicte social està més viu que mai davant les agressions dels estats espanyol i francès, marcades per la submissió a la Unió Europea de Merkel, als mercats, als bancs i al FMI. I feia una repassada pel seguit de mobilitzacions laborals d’aquest setembre que comença molt calent amb la vaga d’ensenyament de la Coodinadora Interzones i la Vaga de Transports entre altres.
L’Esquerra Independentista de Gràcia va voler celebrar el naixement d’Arran i va passar la paraula al Ramon Armengol, d’Arran Gràcia que va recordar que la d’enguany no és una diada més per al jovent de l’Esquerra Independentista, sinó que es tracta de la primera des de la consolidació d’un procés de confluència juvenil entre CAJEI i Maulets’. Arran es presenta aquest Onze de Setembre com l’eina del jovent per desplegar el programa polític de l’EI, ‘un programa d’emancipació nacional, social i de gènere per a la totalitat dels Països Catalans’.
La jornada va voler reivindicar el lema de la diada d’enguiany “Ni pacte fiscal, ni pacte social! Independència i socialisme!”, i es va fer una crida a participar a la manifestació de l’Onze de setembre, ales 17h a la plaça Urquinaona.
Extret de graciaviva