dijous, 1 de novembre del 2012

ARRAN DE GRÀCIA FA UNA ACCIÓ DE PROTESTA CONTRA UN ACTE DE PROPAGANDA DE LES ETT AL CASAL DE JOVES DE LA FONTANA


Comunicat d’ARRAN Gràcia arrel de l’acció duta a terme ahir al Casal de Joves de la Fontana:
CANYA A LES ETT’S!
Dimarts 30 d’octubre, una quinzena de militants d’Arran Gràcia (l’antiga Assemblea de Joves de Gràcia) vam fer acte de presència a una xerrada que organitzava el Punt d’Informació Juvenil de Gràcia (PIJ) al Casal de Joves La Fontana. Aquesta xerrada es dividia en dues parts. La gent del PIJ explicava quins recursos existien a l’hora de buscar feina així com l’elaboració d’un bon currículum i una bona carta de presentació.  Per l’altra, havien convidat a la responsable de recursos humans d’una ETT perquè expliqués el funcionament d’aquestes empreses, oferís llocs de feina i recollís currículums. Aquesta segona part es va veure constantment interrompuda per part de les militants d’Arran. El nostre rebuig a aquesta xerrada es deu a dos motius:
  1. La normativa que regeix el Casal de Joves prohibeix explícitament que cap empresa pugui fer un acte sense pagar. Tot i que la xerrada es va intentar frenar pels òrgans de decisió pertinents de l’equipament, la direcció va voler que és realitzés malgrat l’oposició de la PEJG i el CJB. En aquest sentit el PIJ de Gràcia ha donat un espai  perquè la ETT Dekra Empleo pugui publicitar-se davant d’un centenar de joves i a sobre recollir currículums amb la falsa il·lusió d’una possible contractació.
  2. Rebutgem frontalment el model laboral de les ETT’s ja que aquestes s’aprofiten de les condicions actuals del mercat laboral per treure’n un benefici alhora de garantir un dret tant universal com és el dret al treball.
És per aquest motiu que vam desplegar una pancarta on es llegia “Prou precarietat laboral, fora ETT’s del Casal de Joves!”, vam fer sonar les alarmes d’incendi del centre i vam interrompre constantment la xerrada a base d’intervencions on s’assenyalava al sistema capitalista com a culpable de l’actual model laboral, basat en la temporalitat que cronifica la precarietat laboral de les joves. S’assenyalava també a les ETT’s com a garants d’un model laboral on: El treballador està empleat per una ETT però treball per una empresa usuària, d’aquesta manera ha de respondre a dos caps: l’empresa usuària i la ETT. A més, el treballador contractat no pot protestar a l’empresa on treballa, perquè no és el seu vertader cap. Tampoc pot sindicar-se, i les seves condicions de treball no es regeixen pel conveni del seu sector, sinó per les de la ETT. Aquest model promou que el treballador no se senti part d’un col·lectiu, sinó que es percep com un individu aïllat que ha de mirar pels seus interessos particulars. Creiem que amb aquest model s’enforteix la posició de la gerència i es soscava la confiança i la unió dels treballadors.

Prou precarietat laboral!
Canya a les ETT's!