dimecres, 28 de novembre del 2012

[ARRAN-Gràcia] Valoració de les eleccions al Parlament de la CAC

Primer de tot, ARRAN-Gràcia volem denunciar que centenars de milers de nous catalans que viuen i treballen al nostre país no han pogut votar per no tenir la “nacionalitat espanyola”. En aquestes eleccions, s’ha deixat sense dret a vot a una part molt important de les classes populars de la Comunitat Autònoma de Catalunya. De la mateixa manera que, malgrat el caràcter plebiscitari d’aquestes eleccions, un 30% de la població de la Comunitat Autònoma de Catalunya no ha anat a votar.
En segon lloc, ARRAN-Gràcia constatem que en termes nacionals, els dos grans blocs (sobiranisme i unionisme) han mantingut intacta la correlació de forces, tot i que les dades de participació han estat les més elevades en la nostra història recent. Malgrat que l’espanyolisme hagi volgut vendre la caiguda de CIU com una derrota de l’independentisme, el creixement d’ERC i la CUP descarten aquesta hipòtesi. El sobiranisme no ha disminuït, sinó que ha girat a l’esquerra.
En tercer lloc, ARRAN-Gràcia considerem que el fracàs estrepitós de CIU s’ha d’entendre en un context de lluites socials contra les retallades, de mobilitzacions populars contra les polítiques econòmiques que el partit de la burgesia catalana ha estat realitzant en aquest any i escaig de govern, amb el suport del partit de la burgesia espanyola (PP). Segurament, CIU tirarà endavant la 4ª onada de retallades, però els moviments socials i populars li assegurem que combatrem sense treva la seva política d’austeritat.

En quart lloc, ARRAN-Gràcia felicitem a l’Esquerra Independentista i als moviments socials pels brillants resultats de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), que ha aconseguit representació al Parlament amb 3 diputats i 126.219 vots. Per primera vegada en la història, les classes populars d’aquest país tindran veu a través d’una força clarament independentista, anticapitalista i en clau de Països Catalans.
Pel que fa a Gràcia, cal fer una menció als magnífics resultats que la CUP ha obtingut al Districte (4.123 vots, 6,3%), i en especial a la Vila (8,1%). Des d’ARRAN-Gràcia entenem que aquest suport electoral no és fruit de la casualitat, sinó que hi té molt a veure la feina feta en els darrers anys per l’Esquerra Independentista de Gràcia (EIG), així com pel conjunt de moviments socials i col·lectius que treballen en diversos àmbits. Malgrat la satisfacció que ens produeix haver assolit els objectius electorals, tenim molt clar que la Unitat Popular s’ha de seguir construint als carrers, en plataformes i assemblees. Hem de seguir apostant per enfortir el moviment popular i en el nostre cas, el moviment juvenil, perquè juntes ho podem tot!

Endavant la lluita del jovent gracienc!
Endavant la Unitat Popular!