dilluns, 11 de febrer del 2013

[ARRAN Gràcia] Més i més mostres de suport per aturar el desallotjament del Casal Popular de Gràcia

Després d'aturar temporalment el desallotjament del Casal Popular de Gràcia avui matí, les activitats per frenar l'ofensiva i celebrar l'11è aniversari de l'espai okupat segueixen en peu, a més de les contínues mostres de suport que dia a dia rebem de diferents territoris, entitats o organitzacions, tant en format gràfic com en escrit. Veieu els següents comunicats;
Arran de la comunicació per part dels Jutjats de Barcelona de l’imminent ordre de desallotjament que està previst que s’efectuï entre l’1 i el 15 de febrer del Casal Popular de Gràcia del carrer Ros de Olano, des del nucli de Gràcia de la CUP de Barcelona volem manifestar:
- que ens solidaritzem amb el Casal Popular de Gràcia i els seus 11 anys de vida, que ha permès i permet ser un punt de trobada, d’organització i de lluita del jovent de la Vila i del districte.
- que ens oposem rotundament al desallotjament d’aquest espai i denunciem que a Barcelona només s’aposti per espais juvenils controlats i dirigits des de l’ajuntament, alhora que es criminalitza, es desallotja i es posen pals a les rodes als projectes fets per les joves i per a les joves.
- i animem al jovent de Gràcia a defensar el Casal Popular de Gràcia i a construir nous espais alliberats per al jovent.
La CUP de Gràcia donem el nostre recolzament a totes les accions de rebuig al desallotjament del Casal Popular de Gràcia i animem a veïns i veïnes a sumar-se a les convocatòries.

Amb aquest comunicat, els membres de la Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia, expressem el nostre rebuig frontal davant l’imminent desallotjament del Casal Popular de Gràcia després d’onze anys de resistència a la Vila de Gràcia.
Els i les joves de Gràcia considerem que la pèrdua d’un espai com el Casal Popular de Gràcia afebleix el teixit associatiu del barri i acaba amb un punt de trobada que durant anys ha estat un dels símbols de l’associacionisme juvenil a la Vila. Així doncs, s’obre un nou capítol de la llarga història de les lluites juvenils del barri, amb les quals reclamem espais d’autogestió juvenil que es desmarquin de l’oci que ens imposa el sistema i que permetin generar les alternatives necessàries, ja sigui des de l’educació o la lluita política i social.
És evident, però, que l’Ajuntament de Barcelona prefereix una altra Gràcia, una Gràcia al servei de l’especulació immobiliària, una Gràcia on les ordenances municipals i les terrasses de bars i restaurants passen per sobre la voluntat dels graciencs i gracienques de fer dels espais col·lectius un punt de trobada necessari per a autoorganitzar-nos i generar alternatives. Un cop més, els i les joves gracienques reclamem un barri fet per a la seva gent.
Des de la Plataforma reivindiquem la voluntat de crear espais juvenils comuns, on els i les joves graciencs puguin resoldre les seves inquietuds i construir alternatives col·lectives des de l’autogestió i l’autoorganització. Tot i així, advertim que el Casal Popular de Gràcia, així com altres espais alliberats i d’autogestió juvenil, no són definits per les parets que els acullen, sinó pel projecte que les assemblees de joves sustenten amb més força que mai.
Destruiran parets. Construirem alternatives!
Aturem el desallotjament del Casal Popular de Gràcia!

  • Des d'Esquerra Unida i Alternativa de Gràcia (EUiA):
Davant l'ordre de desallotjament imminent que ha rebut el Casal Popular de Gràcia, des d'Esquerra Unida i Alternativa de Gràcia volem manifestar el nostre rebuig a aquest desallotjament i la nostra solidaritat i defensa d'aquest espai de joves autogestionat, vinculat al barri des de fa anys.

L'Assemblea d'EUiA de Gràcia, realitzada el passat divendres [18 de gener], va acordar rebutjar el desallotjament i trametre la nostra solidaritat al Casal Popular.