dijous, 10 d’octubre del 2013

Felicitats a l'Assemblea de treballadores d'Ymca!

 Aquest inici de curs, a la Vila de Gràcia, va ser acomiadades 11 treballadores de l’ONG Ymca que havien reclamat unes condicions laborals dignes dins del conveni corresponent.
Tot i això, no es van deixar vèncer i van organitzar-se per lluitar per aconseguir una readmissió a més a més de l’aplicació de les seves demandes. El suport mutu, la creació de l’Assemblea de treballadores d’Ymca i la campanya que van engegar van ser molt bones eines de lluita amb les que finalment han aconseguit recuperar els seus lloc de treball i uns contractes molt més favorables tal i com elles reclamaven.
Des d’ARRAN Gràcia volem enviar la nostra felicitació per la seva victòria i sobretot per haver demostrat un com més que només lluitant tenim futur.




Comunicat de l'Assemblea de treballadores d'Ymca:

L'assemblea de treballadors/es d'Ymca Barcelona volem transmetre a totes aquelles entitats, organitzacions, assemblees, veïns i veïnes, mitjançant aquest comunicat la situació laboral en la que actualment ens trobem:

El passat divendres 4 d'Octubre es va dur a terme la conciliació entre YMCA i l'assemblea de treballadores d'YMCA Barcelona. A l'acta de conciliació varen assistir els advocats d'ambdues parts i vam arribar al següent acord:

       Readmissió immediata de les treballadores a efecte del dia 7 d'octubre

       Manteniment de la jornada laboral que feia cadascuna abans de l'acomiadament

       Canvi de contracte “d'Obra i Servei” a contracte “Fix-discontinu” de Setembre-Juny

       Canvi de conveni “De Oficinas y Despachos” de la comunitat autònoma de Madrid pel “d'Acció Social” de Catalunya

       Reconeixement de la categoria formativa que ens correspon (Diplomat/Llicenciat)

       Pagament a nivell retroactiu de les quantitats que se'ns deuen des de fa un any.

Gràcies a la lluita feta per l'assemblea i pel suport rebut per les diverses entitats, organitzacions del barri i d'arreu, no tan sols hem guanyat les treballadores d'Ymca Barcelona en les condicions laborals, sino que s'ha fet extensiu a tots els treballadors/es d'YMCA de l'estat espanyol.

Amb aquest comunicat volem transmetre que s'ha resolt el conflicte laboral iniciat i que ja ens hem reincorporat de nou a la feina.
Per altra banda, volem transmetre que malgrat se'ns vulgui fer creure que no es possible fer justícia i lluitar pels nostres drets com a classe treballadora, en aquest cas ha quedat palès que quan els i les treballadores s'uneixen i lluiten unides, tot és possible!

Gràcies a tots i totes!



Assemblea de treballadores d'YMCA-Barcelona